רכיבים:
לציר:
1 גבעול סלרי עם העלים
2 גזרים
2 בצלים
½ כרוב קטן
1 עגבנייה
4 עלי דפנה
8 - 6 גרגירי פלפל שחור
1 כפית מלח
8-6 גרגירי הל
1 מקל קינמון
2 ליטר מים
למרק:
2 כפות שמן זית
1 כף שום כתוש
2-1 כפות גינג'ר, קלוף וחתוך ל"גפרורים"
2 כפות ממרח אגוזי קשיו - (2 כפות אגוזי קשיו טחונים עם 1/2 כוס מים)
2 כפות שקדים קצוצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
1 כפית סוכר
1 כפית הל טחון
2-3 כפות קרם פרש או שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. קוצצים גס את כל הירקות, מניחים את בסיר, מוסיפים מים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים. מסננים את הנוזלים ושומרים אותם (מהירקות אפשר להכין באג'יה ).
2. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד הזהבה.
3. מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ, ממרח אגוזי קשיו, שקדים קצוצים מלח, פלפל לבן וסוכר.
4. מערבבים כ 2-3 דקות ומוסיפים את הציר המסונן. מביאים לרתיחה מבשלים כ-15-10 דקות
5. בסיום הבישול מוסיפים קרם פרש שמנת מתוקה. מגישים לקערת מרק ומקשטים בשקדים קצוצים.
|