רכיבים:
1 דג דניס במשקל 500 גרם, נקי מעור ומעצמות
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קלוף וחתוך לקוביות
2 כפיות צלפים
2 שיני שום, קלופות ופרוסות
6 זיתי קלמנטה שחורים
2 כפות לימון כבוש
½1 כוסות רסק עגבניות
2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
¼ כפית פפריקה חריפה
¼ כפית כורכום
¼ כפית מלח
10 עלי בזיליקום, קצוצים
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מחממים את השמן. מוסיפים את קוביות הבצל, הזיתים, השום, הצלפים והלימון הכבוש ומטגנים במשך 2 דקות.
2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב לעוד 2 דקות.
3. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה החריפה, הכורכום ועלי הבזיליקום. מערבבים היטב.
4. מניחים את נתחי הדג ובעזרת כף מכסים אותם ברוטב המתבשל.
5. מכסים הסיר, מנמיכים הלהבה לבינונית ומבשלים עוד 10-15 דקות, עד שהדגים עשויים.
|