מתכונים -
דגים ופירות ים
|
סימני טריות
|
הערות מיוחדות
|
אפיוני הדג
|
שם הדג
|
עיניים מבריקות.
|
מרקם עסיסי, הרבה עצמות.
|
דג מים מתוקים
|
מושט/אמנון
|
עיניים צלולות ובוהקות. קשקשים צמודים לגוף. מרקם חזק ואלסטי.
|
מרקם עסיסי ואפילו שמן. הרבה עצמות (אינו מומלץ לילדים).
|
דג מים מתוקים
|
קרפיון
|
|
דגים עדינים בטעמם. יש להקפיד על זמן הבישול על מנת שלא להרוס את המרקם ולייבש את הדג. יש לתבל היטב ולהניח לדג לספוג את הטעמים.
|
דג מים מתוקים
|
פורל, סלמון
|
סנפירים לחים ולא דביקים (ללא רירית). עיניים צלולות ובוהקות. זימים אדומים בהירים. ריח אופייני. ללא ריח לוואי.
|
בשרני ועסיסי, מעט עצמות. ריח דג חריף. לעיתים ריח לוואי של נפט בשל סמיכות מחייתו לנמל. מתאים לטיגון.
|
דגי ים
|
בורי
|
עיניים בוהקות ושקופות. ריח ים חריף. זימים בצבע אדום-בורדו. קשקשים חזקים ולא נושרים. בשר חזק ולא רפוי.
|
עדיף לבחור דגים בינוניים או קטנים בשל המרקם. יש הרבה עצמות (אינו מומלץ לילדים). מתאים לטיגון ולגריל.
|
דגי ים
|
ברבוניה
|
צבע כסוף רענן. מרקם חזק ולא גמיש. רירית שקופה. זימים אדומים בהירים. קשקשים צמודים לגוף הדג ולא נושרים.
|
בשר עסיסי ללא הרבה עצמות (מתאים לילדים). מתאים להגישה כפילה. מתאים למנות ראשונות או עיקריות. מומלץ להכינו כשעטוף ברדיד אלומיניום ועשוי על גריל פחמים.
|
דגי ים
|
דניס
|
ראש ענק עם לשון גדולה, רצוי אדומה ובוהקת. עיניים צלולות. ראש ללא רירית. זימים אדומים כהים. ריח אופייני לדג ים.
|
דג יקר ובצדק רב. טעמו עדין, ללא הרבה עצמות. מעודן. דורש זמן בישול קצר.
|
דגי ים ממעמקים
|
לוקוס
|
|
|