שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
בדיקה וקניה נכונה של דגים PDF הדפסה דוא
מתכונים - דגים ופירות ים

סימני טריות

הערות מיוחדות

אפיוני הדג

שם הדג

עיניים מבריקות.

מרקם עסיסי, הרבה עצמות.

דג מים מתוקים

מושט/אמנון

עיניים צלולות ובוהקות. קשקשים צמודים לגוף. מרקם חזק ואלסטי.

מרקם עסיסי ואפילו שמן. הרבה עצמות (אינו מומלץ לילדים).

דג מים מתוקים

קרפיון

דגים עדינים בטעמם. יש להקפיד על זמן הבישול על מנת שלא להרוס את המרקם ולייבש את הדג. יש לתבל היטב ולהניח לדג לספוג את הטעמים.

דג מים מתוקים

פורל, סלמון

סנפירים לחים ולא דביקים (ללא רירית). עיניים צלולות ובוהקות. זימים אדומים בהירים. ריח אופייני. ללא ריח לוואי.

בשרני ועסיסי, מעט עצמות. ריח דג חריף. לעיתים ריח לוואי של נפט בשל סמיכות מחייתו לנמל. מתאים לטיגון.

דגי ים

בורי

עיניים בוהקות ושקופות. ריח ים חריף. זימים בצבע אדום-בורדו. קשקשים חזקים ולא נושרים. בשר חזק ולא רפוי.

עדיף לבחור דגים בינוניים או קטנים בשל המרקם. יש הרבה עצמות (אינו מומלץ לילדים). מתאים לטיגון ולגריל.

דגי ים

ברבוניה

צבע כסוף רענן. מרקם חזק ולא גמיש. רירית שקופה. זימים אדומים בהירים. קשקשים צמודים לגוף הדג ולא נושרים.

בשר עסיסי ללא הרבה עצמות (מתאים לילדים). מתאים להגישה כפילה. מתאים למנות ראשונות או עיקריות. מומלץ להכינו כשעטוף ברדיד אלומיניום ועשוי על גריל פחמים.

דגי ים

דניס

ראש ענק עם לשון גדולה, רצוי אדומה ובוהקת. עיניים צלולות. ראש ללא רירית. זימים אדומים כהים. ריח אופייני לדג ים.

דג יקר ובצדק רב. טעמו עדין, ללא הרבה עצמות. מעודן. דורש זמן בישול קצר.

דגי ים ממעמקים

לוקוס



חפשו מתכון נוסף: