מתכונים -
מטוגנים ופסטלים
|

רכיבים:
לבצק:
600 גרם קמח
2 ביצים
1 כוס שומן עוף מומס או כוס שמן רגיל
½ כפית מלח
1 כוס מים פושרים
שמן לטיגון
למילוי:
½ ק"ג בשר טחון
מעט אגוז מוסקט מגורד
½ כפית משיה
2 כפות חומץ
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל
עלה דפנה
2 ליטר מים
¼ כפית פלפל לבן
מעט מלח
אופן ההכנה:
הבצק:
1. להכין מכל החומרים בצק גמיש ויבש , לרדד לעלה ולמרוח ב 3-4 כפות שומן או שמן. לפזר מעט קמח, לקפל לשלושה קיפולים ולכסות במגבת. להשהות במשך 30 דקות.
2. לרדד שוב לעלה בעובי של ½ ס"מ , לקרוץ עיגולים.
מילוי הבשר:
1. ממלאים את הסיר במים, בעלה בדפנה ובבצל. מרתיחים.
2. ליצור מהבשר הטחון 2 קציצות ולהוסיף לסיר. לבשל במשך כשעה.
3. לסנן מהנוזלים ולהעביר לסיר יבש. ליבש את הבשר על להבה נמוכה כ-10 דקות.
4. להוסיף תבלינים וחומץ, לערבב היטב וליצור קציצות.
הפסטיליה:
להניח במרכז כל עיגול בצק קציצה מהבשר ולהדק רק סביב המילוי (כך שבעת הטיגון נוצרת מעין שושנה). לטגן בשמן עמוק וחם.
|
|