מתכונים -
אוכל הודי
|
רכיבים:
250 גר' חומוס לבן גדול מבושל (אפשר להשתמש מקופסת שימורים)
2-3 כפות שמן צמחי
1 כפית כמון שלם
½ כפית כמון שלם
5-7 עלי קארי
1 כפית קמח חומוס
¼ כפית הינג (אספטידה)
1 עגבנייה גדולה, מגוררת
1 כפית ג'ינג'ר, כתוש
1-2 כפית פלפל ירוק חריף, קצוץ
½ כפית כורכום
½ כפית צ'ילי חריף אדום, טחון
3 כפיות כוסברה, טחונה
½ כוס מים
מלח לפי הטעם
¼ כפית גרם מסאלה
מיץ מ - ½ לימון
אופן ההכנה:
1. בסיר מחממים שמן, מוסיפים את הכמון, עלי הקארי, הינג וקמח החומוס ומטגנים כ-דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הג'ינג'ר והפלפל החריף ומטגנים עוד כדקה.
2. מוסיפים את העגבנייה, הכורכום, הצ'ילי החריף והכוסברה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להיפרדות השמן מהעגבנייה (בערך 3 - 4 דקות בישול). מוסיפים את החומוס המבושל וכחצי כוס מים. מכסים עם מכסה ומבשלים כ-10 דק'.
3. מסירים את המכסה ומועכים ¼ מהחומוס (להסמכת הרוטב). מוסיפים מעט גרם מסאלה וכוסברה טרייה ומגישים.
|
|