שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
לשון ברוטב צימוקים PDF הדפסה דוא
מתכונים - מאכלים לפסח



רכיבים:

 

שתי לשונות בגודל בינוני-קלופות

1 בצל גדול

4 שיני שום

שני גזרים

1 סלרי

מלח

פלפל

פפריקה

עלה דפנה

כוס צימוקים

ארבע כפות ריבת שזיפים או ריבה אחרת

כף קורנפלור

4 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

 

1. בסיר גדול לחמם שמן. לקצוץ בצל ושום ולהזהיב היטב.

2. .להוסיף תבלינים ולשונות ולטגן כ-5 דקות מכל צד להוסיף מים עד שמכסים כמעט את הלשונות.

3.להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעתיים.

4. לקרר ולפרוס לפרוסות בעובי של 1 - ½1  ס'מ להסיר את השומן הקר והקרוש לשמור בתוך הסיר עם הנוזלים.

5.הרוטב: שתי מצקות מהרוטב של הלשון להוסיף ריבה צימוקים קורנפלור מלח פלפל ופפריקה לבשל בסיר קטן על אש קטנה כ-20 דקות או עד שמצטמצם.

6. לחמם את הלשון עם הנוזלים המקוריים. הערה: רצוי להכין את הרוטב כחצי שעה לפני מועד ההגשה. לאחר שמסדרים את הלשונות על צלחת ההגשה, יוצקים עליהם מהרוטב.



חפשו מתכון נוסף: