מתכונים -
מאכלים לפסח
|
רכיבים:
שתי לשונות בגודל בינוני-קלופות
1 בצל גדול
4 שיני שום
שני גזרים
1 סלרי
מלח
פלפל
פפריקה
עלה דפנה
כוס צימוקים
ארבע כפות ריבת שזיפים או ריבה אחרת
כף קורנפלור
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול לחמם שמן. לקצוץ בצל ושום ולהזהיב היטב.
2. .להוסיף תבלינים ולשונות ולטגן כ-5 דקות מכל צד להוסיף מים עד שמכסים כמעט את הלשונות.
3.להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעתיים.
4. לקרר ולפרוס לפרוסות בעובי של 1 - ½1 ס'מ להסיר את השומן הקר והקרוש לשמור בתוך הסיר עם הנוזלים.
5.הרוטב: שתי מצקות מהרוטב של הלשון להוסיף ריבה צימוקים קורנפלור מלח פלפל ופפריקה לבשל בסיר קטן על אש קטנה כ-20 דקות או עד שמצטמצם.
6. לחמם את הלשון עם הנוזלים המקוריים. הערה: רצוי להכין את הרוטב כחצי שעה לפני מועד ההגשה. לאחר שמסדרים את הלשונות על צלחת ההגשה, יוצקים עליהם מהרוטב.
|
|