מתכונים -
מאכלים לפסח
|
רכיבים:
2 ביצים שלימות (מס. 2) 1 חלבון ביצה
2 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה
מלח + פלפל לבן לפי הטעם
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1. טורפים את הביצים היטב, מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומערבבים עם מזלג לעיסה חלקה ואחידה (אפשר לדלל ב-¼ כוס מים). 2. מתבלים במלח ובפלפל הלבן. 3. משהים את התערובת בצד למשך 10 דקות על מנת שתתעבה מעט. 4. מרססים את מחבת הטיגון בתרסיס השמן ומחממים. כשהמחבת חמה, יוצקים בעזרת מצקת מרק מעט מהתערובת.
הערה: לקמח תפוחי האדמה יש נטייה לשקוע לתחתית הקערה, חשוב לזכור לערבב את התערובת בכל פעם לפני שנוטלים ממנה למחבת. 5. מפזרים את התערובת ע"י הנעת המחבת בתנועות מעגליות ליצירת שכבה דקה ככל שניתן על כל שטח המחבת.
6. מטגנים את החביתה עד לכדי השחמה קלה ביותר רק מצד אחד שלה. מוציאים ומניחים על גבי צלחת שטוחה. 7. באופן זה מטגנים את כל התערובת לחביתות ומסדרים את כולן על גבי הצלחת. 8. מגלגלים כל חביתה בנפרד בצורת רולדה ובעזרת סכין חדה חותכים אותן לרוחבן. כתוצאה מהחיתוך, נוצרים מעין שבלולים. את השבלולים נפתח בעזרת הידיים. 9. נכניס את האיטריות לקופסא ונמתין למועד הגשת המרק.
|
|