מתכונים -
אוכל הודי
|
רכיבים:
6 ניתחי פילה דג (מוסר, אמנון, דניס, חג'ג', לברק, פלמידה או אינטיאס)
2 שיני שום כתושות
1 בצל גדול, פרוס דק
½ כפית ג'ינג'ר טרי ומגורר
¼ כפית צ'ילי גרוס
½ כפית כורכום
4 כפות צ'טני מנגו
¼ כוס מים
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. בצלחת מרק מערבבים לתערובת אחידה פלפל שחור, מלח, צ'ילי וכורכום ומתבלים בה את פילה הדג.
2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הדגים במשך דקה על כל צד.
3. מחממים במחבת אחרת מעט שמן ומטגנים את פרוסות הבצל עד להזהבה.
4. מוסיפים למחבת הבצל את הג'ינג'ר, השום, הצ'טאני והמים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומשהים בצד למשך 5 דקות.
5. משמנים תבנית אפיה ומסדרים בתוכה את נתחי פילה הדג. מעליהם יוצקים מהרוטב, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני (180º) במשך 15 דקות.
|
|