מתכונים -
כללי
|
הכמויות מיועדות להכנת 75 כדורים.
רכיבים:
500 גרם גרגירי חומוס יבשים
6 שיני שום
חופן פטרוזיליה (¼ שקית)
חופן כוסברה (¼ שקית)
1 כף קמח לבן
2 כפיות מלח
2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
-
להשרות את גרעיני החומוס בקערה גדולה, למלא מים עד לכיסוי, למשך 36 שעות. (להחליף את המים פעם ב 12 שעות). לאחר שתפחו, לסנן את גרעיני החומוס.
-
לחמם תנור לחום גבוה, 250 מעלות.
-
במטחנת בשר, לטחון את החומוס, השום, ועשבי התיבול. רצוי לטחון פעמיים. תוך כדי הטחינה, להוסיף 1 כוס מים ליצירת עיסה. להוסיף את הקמח והמלח ולערבב היטב.
-
לשמן ב 1 כף שמן את תבנית האפייה, ליצור 75 כדורים (רצוי במכשיא ליצירת כדורי פלאפל, אך אפשר גם בכפית) ולסדר על גבי התבנית. לטפטף מעל את השמן שנותר.
-
לאפות כ 10 דקות, עד שהכדורים זהובים-שחומים. להוציא מהתנור, להפוך את הכדורים ולאפות עוד 5-7 דקות נוספות.
הצעת הגשה :
לערבב את הטחינה הגולמית והמים היטב (ניתן להוסיף מיץ לימון, שום ותבלינים לפני הטעם), ולהגיש.
|
|