רכיבים:
4 פלפלים גדולים (בצבעים שונים).
1 כף שמן זית
½ כף שמן קנולה (בכבישה קרה)
מיץ מ - ½ לימון
½ כוס יוגורט
מלח, פלפל שחור
פפריקה חריפה / צ'ילי גרוס - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מנקים את ליבת הפלפלים וחותכים לאורך ל - 8 רצועות עבות.
2. בסיר בינוני מחממים ½ כף משמן הזית ואת שמן הקנולה (חשוב להקפיד שהשמן לא יגיע לדרגה בה הוא מעלה עשן). מניחים את הפלפלים כשהקליפה כלפי מטה וקולים אותם במשך 2 דקות.
3. מנמיכים את הלהבה מבשלים במשך 3 - 4 דקות. (הופכים פעם אחת במשך הבישול.
4. מוציאים את הפלפלים, מניחים על גבי נייר סופג ומעבירים לצלחת ההגשה.
5. מטבלים במלח ובפלפל שחור. מזליפים מעל את מיץ הלימון ואת יתרת שמן הזית.
6. בעזרת מזלג טורפים יוגורט (עד שנהפךך להיות מיימי. יוצקים נקודות יוגורט על גבי הפלפלים הקלויים ולסיום מקשטים מעט בקורט פפריקה חריפה / צ'ילי .
|