שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מנטו - כיסוני בשר בוכריים PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

לבצק:

 

2 ק"ג קמח לבן

2 ביצים

550 CC מים + 2 כפיות מלח

300 CC מים (ללא מלח)

מעט שמן

מקל מטאטא

 

למלית:

 

2 ק"ג בשר כתף טחון

¼1 ק"ג בצל קצוץ

מלח

¼ כוס שמן

 

אופן ההכנה:

 

הבצק:

 

1. שופכים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את הביצים ואת המים ולשים עד שמתקבל בצק גמיש וקשיח. משהים בצד למשך  5 דקות.

2. בעזרת האגרופים, ממשיכים ללוש את הבצק ומחלקים אותו לחמישה כדורים שווים. מורחים את הכדורים בשמן.

3. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק בעזרת מקל המטאטא. הבצק אמור להפתח. מרדדים עד שהבצק מגיע לגודל של 15 ס"מ.

4. בעזרת סכין, חותכים את הבצק לריבועים קטנים ושווים (4 ס"מ על 4 ס"מ).


המלית:

 

1.  מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה.

2. במרכז כל ריבוע בזק מניחים את הבשר וסוגרים מכל הקצוות.

3 . מורחים כל מנטו בשמן ושמים בסיר אידוי.

4. מאדים במשך 45  - 55 דקות (מרגע שהמים רותחים).

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: