הכמויות מיועדות להכנת 4 חלות.
רכיבים:
1 ק"ג קמח מנופה
¼ כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית
½ כוס שמן
1 כף מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
קצח או כל תוספת כיד הדמיון
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, שמים את הקמח, מעליו מפזרים את הסוכר ומעל את השמרים. מוסיפים בהדרגה מהמים ולשים את התערובת.
2. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד שמתקבל כדור בצקי.
3. מוסיפים לכדור הבצק את כף המלח וממשיכים בפעולת הלישה במשך 10 דקות נוספות.
4. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעליו מניחים מגבת מטבח. משהים בצד במקום חמים במשך שעה. (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
5. לאחר התפחת הבצק, לשים שוב במשך 2 דקות (ומוציאים את האוויר שהצטבר בבצק).
6. מחלקים את הבצק ל - 4 חלקים. כל חלק (מבין ארבעת החלקים), יחולק ל - 3 חלקים שווים.
7. יוצרים גלילים מוארכים (מכל חלק מבין ה -3), קולעים צמות ומניחים בתבנית האפייה.
8. מעל לצמות החלה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום/קצח או כל תוספת אחרת.
9. מניחים את צמת החלה בצד, במקום חמים להתפחה נוספת במשך 30 דקות נוספות.
10. אופים במשך ½ שעה בטמפרטורה בינונית (180 מעלות), עד שהחלות משחימות.
11. לאחר ½ שעת אפייה, מעבירים את החלות לרשת אפייה ומשהים לצינון. (פעולת הצינון על גבי תבנית האפייה גורמת להרטבת בסיס החלה ע"י האדים ולכן מומלץ להניח לקירור על גבי רשת אפייה).
|