מתכונים -
מאכלים לראש השנה
|
רכיבים:
לבצק:
6 עלי בצק פילו 2 כפות שמן, להברשה
למלית:
4 תפוחי עץ סמיט, קלופים, מנוקים מליבות ופרוסים דק 2 כפות צימוקים 2 כפות סוכר חום 1 כפית קינמון טחון ½ כפית עמילן תירס (קורנפלור) ¼ כפית קליפת לימון מגוררת כפית אבקת סוכר, לזרייה
אופן ההכנה:
1. מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן. שוטחים עלה על משטח ומברשים בשמן. פורסים עלה נוסף ומברשים גם אותו בשמן. ממשיכים כך עם כל העלים. 2. מערבבים את כל חומרי המלית ביחד ושוטחים אותה על הבצק. 3. מגלגלים את הבצק לגלילה ומסמנים חלוקה ל-4 מנות. 4. מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה. 5. אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב. זורים אבקת סוכר ומגישים חם או קר. אפשר עם כדור גלידת וניל/סורבה פירות.
|
|