רכיבים:
1 חבילת גבינת כנען
1-2 שקיות אבקת סוכר (כמות אבקת הסוכר תיקבע לפי רמת המתיקות הרצויה)
חופן צימוקים
3 ביצים
¾ כפית רום אפיה (אדום)
4 גבעולי שמיר, קצוצים דק
1 בצק עלים בטמפרטורת החדר
¼ כפית נס קפה (אבקה)
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מכניסים את הגבינה לקערה ומפוררים בעזרת הידיים.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר, את הצימוקים, את הרום, את השמיר הקצוץ ושתי ביצים. מערבבים היטב.
3. מרדדים מעט את בצק העלים בעזרת מערוך.
4. בצדי בצק מניחים ממלית הגבינה ומגלגלים פעמיים. (יוצרים רולדה). מניחים על גבי נייר אפיה.
5. בקערה קטנה טורפים ביצה, מוסיפים את הנס קפה ומערבבים.
6. בעזרת מברשת מברישים את הרולדה (בתערובת הביצה).
7. מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות). כשהתנור חם, מכניסים את הרולדה וממתינים עד שהבצק יזהיב.
8. מקררים, יוצקים מעט אבקת סוכר, פורסים ומגישים.
|