שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
סינרול - עוגת רול קינמון PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות



רכיבים:

 

4 כוסות קמח (560 גרם)

½ שקית שמרית (25 גרם)

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

2 כפות סוכר (25 גרם)

¼1 כוסות חלב פושר

1 ביצה

50 גרם חמאה מומסת, פושרת

½ כפית מלח

 

למלית הקינמון:


100 גרם חמאה מומסת, פושרת

1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 גרם)

1 כף גדושה קינמון

 

לזיגוג:

 

ביצה טרופה עם כף מים

 

אופן ההכנה:

 

הבצק:

 

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרית ואינסטנט פודינג. מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.

2. משמנים למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

 

מלית הקינמון:

 

1. מערבבים יחד סוכר חום וקינמון. מניחים בצד.

 

העוגה:

 

1. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי ½ ס"מ.

2. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את תערובת הקינמון על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה.

3. פורסים ל-12 פרוסות שוות.

4. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (מומלץ לתחוב את הקצה מתחת לשבלול, כדי שהוא לא ייפתח במהלך התפיחה והאפייה).

5. מחממים תנור ל-190 מעלות.

6. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות או עד שהמאפים תפוחים, זהובים (גם בתחתית) ועדיין רכים למגע.

 

 



חפשו מתכון נוסף: