שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוף ברוטב דבש PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

עוף שלם

1 תפוח עץ ירוק

1 בצל

תפוחי אדמה קטנים שלמים (או גדולים חתוכים לקוביות גדולות)

בטטות


למרינדה:


¼ כוס דבש עם לימון

¼ כוס שמן זית

¼ כוס רוטב סויה

שום כתוש

1 כף פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה (לפי הטעם)

כמון

כורכום

פלפל שחור


אופן ההכנה:


1. מערבבים בקערית את חומרי המרינדה. מורחים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ ומשרים למינימום שעה ומקסימום לילה (בקירור).

2. להוציא את העוף מהמרינדה. לשמור את המרינדה.

3. לכניס לחלל העוף את תפוח העץ והבצל. להניח בתבנית גדולה כשמסביב תפוחי האדמה והבטטות.

4. את המרינדה שנשארה, מורחים על תפוחי האדמה והבטטות. (אם אין מספיק, להכין כמות נוספת).

5. להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות למשך 60-45 דקות.



חפשו מתכון נוסף: