שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים גבינה צפתית PDF הדפסה דוא
מתכונים - חלבי

רכיבים:

 

3 ליטר חלב

2. כפיות גיל

2 כפיות חומץ

3- 4 טיפות אנזים

3 - 4 גרגירי  קלציום כלוריד  מומס במעט מים.

2  כפות מים

3  כפות מלח

תבלינים לפי הטעם,  למשל, קצח, עשבי תיבול קצוצים דק וכו'

אופן ההכנה:

 

1.    מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפ' של 72-74 מעלות.

2.    מקררים תוך כדי בחישה עד לטמפרטורה של 40 מעלות (באמבטיה של מים קרים).

3.    מוסיפים תוך בחישה גיל, חומץ וקלציום כלוריד.

4.    ממיסים את האנזים במים ומוסיפים לתערובת .

5.    מערבבים קלות ולא בוחשים יותר.

6.    משהים מכוסה בסיר במשך 30-60 דקות, לקבלת גבן שאפשר לחתוך.

7.    חותכים לפסים אורכיים ברוחב 1 ס"מ, חותכים שוב לרוחב כדי לקבל קוביות.

8.    חותכים באלכסון לפרוסות ומרימים את הגבן תוך כדי עם ערבוב עדין.

9.    ממתינים 10 דקות ומערבבים בעדינות בשנית

10. ממתינים 7 דקות ומערבבים בשלישית בעדינות.

11. ממתינים 5 דקות ומנקזים 1/3 ממי הגבינה

12. ממליחים בעדינות ומטבים לפי הטעם ,מכניסים לסלסילות רשת.



חפשו מתכון נוסף: