מתכונים -
דברי מאפה
|
הכמויות מיועדות להכנת 2 חלות.
רכיבים:
1 ק"ג קמח
2 כפות (50 מ"ל) דבש טהור
¼ כוס (50 גרם) סוכר
50 גרם חמאה בטמפ' החדר
¼ כוס (50 מ"ל) שמן תירס
3 חלמונים
1 ביצה
50 גרם שמרים טריים
1 כף (20 גרם) מלח
400-500 מ"ל מים לא קרים
לציפוי:
1 חלמון, טרוף בתוספת 1 כף מים
שומשום
2 כפות דבש טהור
½ כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה קטנה שמרים, סוכר וכוס מים (מתוך הכמות הכוללת).
- מכניסים לקערת ערבוב את כל המרכיבים (כולל השמרים המומסים) מלבד המלח. לשים כ-7 דקות במהירות איטית.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 3-4 דקות.
- מכסים את הקערה במגבת מטבח לחה או הניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים כדור מכל אחד. מחלקים כל כדור ל-3 חלקים. יוצרים גליל בצק בקוטר 3-4 ס"מ מכל אחד מהחלקים. קולעים צמה מכל 3 גלילים.
- מרפדים 2 תבניות שטוחות בנייר אפייה. מניחים את החלות על התבניות (כל חלה על תבנית נפרדת), מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה במקום חמים, עד שהחלות תפוחות היטב.
- מחממים תנור לחום בינוני - גבוה (190°). מורחים את החלות בחלמון, מפזרים שומשום ואופים כשעה עדקבלת צבע שחום ונאה.
- מניחים את הדבש ומיץ הלימון בסיר קטן ומחממים עד קבלת תערובת אחידה. מושחים את החלות החמות בתערובת ומניחים להן להצטנן.
|
|