הכמויות מיועדות להכנת 4 כוסות.
רכיבים:
1 כוס שקדים (שהושרו במים במשך 8-12 שעות)
3 - 4 כוסות מים
2 - 3 תמרים או 1 כפית סילאן
½ כפית תמצית וניל טהור (אופציונלי)
קורט מלח
בד גבינה או שקית מיוחדת מבד ניילון (אפשר גם גרב ניילון חדשה)
אופן ההכנה:
1. טוחנים בבלנדר את השקדים עם שתי כוסות מים במשך דקה.
2. מוסיפים כוס מים או שתיים, בהתאם למידת הריכוז הרצויה, וממשיכים לערבל עד לקבלת מחית אחידה.
3. מעבירים הכל אל בד הגבינה. סוחטים את כל הנוזלים אל תוך קערה. שופכים את החלב שהתקבל אל הבלנדר ומוסיפים את התמרים, מעט מלח ותמצית הווניל.
4. מערבלים כדקה עד לקבלת תערובת אחידה.
|