מתכונים -
דגים ופירות ים
|
רכיבים:
4 פרוסות סטייק טונה
3 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר חום
1 כפית חרדל
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. מניחים את פרוסות הטונה בקערה לא עמוקה שיכולה להכיל אותן בנוחות בשכבה אחת.
2. מערבבים את כל שאר החומרים ויוצקים את התערובת על הטונה שבקערה.
3. הופכים את הטונה פעמיים-שלוש כדי שהיא תקבל מעטה של המשרה מכל הכיוונים, מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה – שעתיים.
4. מחממים את הגריל בתנור לחום גבוה. מוציאים את הטונה מהמשרה, מסדרים בתבנית ומכניסים לגריל.
5. ברוטב שנשאר משתמשים בכדי להרטיב את הטונה בזמן הצלייה בגריל.
6. צולים בין 15 ל - 20 דקות. הופכים באמצע את פרוסות הטונה מצד לצד. במהלך הצלייה מרטיבים את הסטייקים ברוטב מספר פעמים.
|
|