שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
ציר עגל PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

2 ק"ג עצמות רגל של עגל, חתוכות

¼ כוס שמן

4 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות

6 גזרים, קלופים ופרוסים

1 כרישה, פרוסה

5 ליטר מים

½ כוס יין לבן יבש

2 עלי דפנה

צרור עשבי תיבול (פטרוזיליה, טימין, טרגון)

1 כף גרגרי פלפל שחור

½ כף מלח גס


אופן ההכנה:


1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). שמים את העצמות בתבנית גדולה, מערבבים עם השמן וצולים כחצי שעה, עד שהעצמות שחומות. מוסיפים לתבנית את הירקות, מערבבים וצולים עוד 15 דקות.

2. מעבירים את תוכן התבנית לסיר גדול ומוסיפים את המים. יוצקים את היין לתבנית החמה, מגרדים בכף עץ את פיסות הבשר והשומן שנדבקו אליה ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מסירים קצף שצף על פני הסיר, מוסיפים את עלי הדפנה, עשבי התיבול, המלח והפלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, ללא כיסוי, 4-3 שעות. אם הנוזלים מתאדים מהר מדי, מוסיפים מעט מים.

3. מסננים את הנוזלים וזורקים את המוצקים. ממשיכים לבשל עד שכמות הנוזל מצטמצמת למחצית. מצננים, מקררים במקרר, מסירים שומן מיותר ומקפיאים.



חפשו מתכון נוסף: