מתכונים -
צמחוני
|
רכיבים:
¼ כוס עלי אורגנו, קצוצים
¼ כוס עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות דקות עם מספריים
4 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפות יין לבן יבש, או עוד שמן זית או מיץ לימון
4 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים ופרוסים לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ
1 כרובית גדולה מחולקת לגבעול מקולף ופרוס ולפרחים מחולקים לאשכולות
שיניים מקולפות מראש שום שלם
2 קישואים מזן זוקיני (הכהה), פרוסים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ
2 קישואים צהובים (או אחרים), פרוסים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ
אופן ההכנה:
- מערבבים בכלי קטן את עשבי התיבול עם השמן והיין. מניחים בצד.
- מביאים מים לרתיחה בתחתית סיר האידוי. מנמיכים את האש לבינונית.
- מניחים בכלי האידוי את תפוחי האדמה ומאדים 10 דקות.
- מוסיפים את גבעולי הכרובית הפרוסים ומאדים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את פרחי הכרובית, השום והקישואים ומאדים עוד 5-6 דקות עד שהכל מוכן, אך לא רך מדי.
- מערבבים עם תערובת עשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
|
|