שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים סטייק על האש PDF הדפסה דוא
מתכונים - פטנטים וטיפים לבישול ולאפיה

איך עושים את זה ?

 

1. יש להבעיר את הפחמים חצי שעה לפני הצלייה. הפחמים מוכנים כאשר הם מכוסים בשכבת עפר ואין עוד להבה.

2. אם הגריל מספיק גדול, כדאי להשאיר אזור קטן ללא גחלים ולהניח עליו את הבשרים שכבר ניצלו.

3. כעשר דקות לפני הצלייה מניחים את הרשת על הפחמים כדי שתתלהט במידה הנכונה. רצוי למרוח את השמן על הרשת מיד בזמן ההנחה על הגריל ולא כשהיא לוהטת כדי שהשמן לא יישרף מיד.

4. אין להצמיד את הרשת לפחמים. המרחק המינימלי הוא 5 ס"מ אך עדיף להרחיק ל 10 ס"מ.

5.  את הרשת כדאי לנקות במברשת פליז מיד בתום הצלייה ולא לחכות לשימוש הבא.

6. לפני הבערת הפחמים יש להכין בהישג יד את כלי העבודה הדרושים. חשוב מאוד שיהיו מלקחיים להפיכת הבשר וכלי לריסוס מים למקרה שתפרוץ להבה.

7. מספר דקות לפני הצלייה כדאי להוסיף לפחמים עץ ארומטי, שהושרה במשך שעתיים במים. העצים המומלצים הם הדרים, זית או אגוז. אפשר להשיג אותם בחנות המתמחה בציוד לקמפינג ובמעדניות מיוחדות. גם עשבי תיבול יתחברו היטב לפחמים, עשבים עם ארומה חזקה כמו רוזמרין, קורנית ומיורן מומלצים במיוחד.

8.  אם יש ברשותכם גריל עם מכסה, כדאי לנצל עובדה זו ולעבוד עם מכסה סגור. באופן זה פיזור החום יעיל יותר, אין סכנה שהשומן הנוזלי יתלקח ובכלל- טעמו של הבשר מעודן יותר.



חפשו מתכון נוסף: