פירה תרד עם שקדים.
רכיבים:
1 ק"ג עלי תרד טריים ושטופים
2 כפות חמאה או מרגרינה
1 כוס שמנת מתוקה (לקצפת)
קורט מלח
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט
6 כפות שקדים חלוטים, קלופים וחצויים
אופן ההכנה:
1. מכניסים לסיר את עלי התרד וממלאים במים. מוסיפים מלח ומבשלים למשך 5 דקות.
2. מסננים את המים, שוטפים את העלים במים קרים וסוחטים אותם.
3. מקצצים את התרד דק מאוד. (ניתן לקצץ במג'ימיקס).
4. ממיסים כף חמאה/מרגרינה אחת בסיר, מוסיפים לה את עלי התרד ובוחשים.
5. תוך כדי בחישה מוסיפים בהדרגתיות את השמנת. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז המוסקט.
6. לוקחים מחבת נפרדת, ממיסים בה את החמאה/מרגרינה ומשחימים קלות את השקדים.
7. מפזרים את השקדים על פירה התרד ומגישים.
|