מתכונים -
אוכל הודי
|

מאכל הודי מתוק הטבול בסירופ
רכיבים:
לכדורים:
450 גרם אבקת חלב
½ שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח לבן/קמח תופח
½ כפית מלח
2 גביעי שמנת חמוצה
50 גרם גהי/ חמאה
2 כפיות הל טחון
גהי/מרגרינה לטיגון
לסירופ:
5 כוסות מים
5 כוסות סוכר
5 טיפות מי ורדים
אופן ההכנה:
1. לקערה גדולה מוסיפים את רכיבי הכדורים, מערבבים היטב ומתחילים בפעולת הלישה במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. (ניתן להוסיף חלב לדילול התערובת/קמח לעיבויה).
2. מגלגלים לכדורים קטנים של כ- 2 ס''מ קוטר ומשהים בצד למשך כ - 30 דקות.
3. לסיר קטן מוסיפים את רכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. מנמיכים הלהבה למינימלית, מערבבים ומבשלים במשך 6 דקות.
4. בסיר נוסף ממיסים גהי/חמאה בגובה של 5 - 6 ס''מ ומנמיכים לאש בינונית.
5. מטגנים את הכדורים תוך כדי גלגול הכדור בגהי /חמאה המומסת, עד להשחמתם. סופגים את עודפי הגהי /חמאה ומעבירים בעודם חמים לסירופ המחומם.
6. עם סיום טיגון כל הכדורים והעברתם לסירופ המחומם, שופכים את הסירופעל הכדורים.
|
|