הצעת הגשה.
רכיבים:
2 כפות ג'הי (או חמאה)
1 בצל גדול, קצוץ
1 כפית שום, כתוש
1כפית ג`ינגר טרי, מגורד
1 כף זרעי כמון, טחונים
2 כפיות גרעיני כוסברה, טחונים
1 צ`ילי אדום מיובש
מקל קנמון באורך 2-3 ס''מ
1 כפית מלח
½ כפית כורכום
1 כוס עדשים צהובות/כתומות - שטופות ומסוננות
½ ק"ג עגבניות, קצוצות (אפשר לרסק אותן בבלנדר עם חצי כוס מים)
1 פלפל טרי, קצוץ
¼1 כוסות מים
2 כפיות גראם מסאלה
1 כפית כוסברה טרייה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים את הג'הי/חמאה במחבת. מוסיפים הבצל ומזהיבים. מוסיפים שום וג`ינג`ר, מטגנים במשך 3 - 4 דקות.
2. מוסיפים את העגבניות והפלפל, חצי כוס מים, הכוסברה, הצ`ילי, הקינמון, המלח, גראם המסאלה והכורכום, מבשלים במשך 3 - 4 דקות.
3. מוספים את העדשים ומערבבים היטב. מוסיפים ¾ כוס מים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש ונותנים לבעבע (ללא מכסה) תוך כדי ערבוב, עד שרוב הנוזלים נספגים בעדשים, והן רכות (כ 20 דקות) מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה וטועמים.
|