רכיבים:
3 כוסות של ירקות מעורבים (תרד, כרובית, גזר, אפונה, פלפל אדום וירוק), קצוצים דק
1 כוס בצל, קצוץ דק
½ כוס בצל ירוק, קצוץ דק
1 כפית שום, קצוץ
1 כפית גינג'ר, קצוץ
½ כפית כורכום
1 כפית של פלפל שחור טחון וטרי
3 פלפלים חריפים אדומים, קצוצים
1 כוס גבינת פניר
2 כפות חמאה
½ כפית חילבה
1 כף של תערובת מים וקמח (לעיבוי העיסה)
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים את החילבה עד שתהפוך לכהה. מוסיפים את הבצל החתוך ומטגנים עד להשחמה.
2. מוסיפים כורכום, שום, גינג`ר וצ`ילי. מטגנים במשך 30 שניות.
3. מוסיפים את הירקות ומטגנים עד שהירקות יתרככו קמעה (לא יותר מידי). מוסיפים לתערובת הירקות פלפל ומלח. מוסיפים גבינה ובצל ירוק ומערבבים היטב . על מנת ליצב את תערובת הירקות , מוסיפים כף מתערובת הקמח - מים.
4. מערבבים את הכול עד להתקשות התערובת . מעבירים את הירקות לקערה, מכסים ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
5. אוחזים בבצק בכף יד אחת , שמים כף של מילוי (ירקות) על הבצק , ועם היד השנייה סוגרים את קצוות הבצק לכיוון המרכז (קיפול).
6. מהדקים את קצוות הקיפול על מנת לאטום את הכופתא (זהו כל הסוד).
7. לבשול בסיר אדים – משמנים את הרשת, מניחים את המומו, מכסים ונותנים למיים לרתוח. אחרי הרתיחה מחלישים את האש ומאדים 20-30 דקות נוספות.
בסיר לחץ: מחממים סיר לחץ , משמנים אותו היטב על מנת למנוע הידבקות הכופתאות לסיר. מסדרים את הכופתאות בסיר, מוסיפים כפית מיים רותחים, סוגרים את המכסה ומבשלים 10-15 דקות (אפשר לטגן בשמן עמוק במקום סיר לחץ). אם המומו דביק – הוא עדיין לא מוכן.
8. לאחר הבישול יש להגיש מייד .
|