מתכונים -
מאכלים לפסח
|
עוגת שוקולד וקוקוס
רכיבים:
לבסיס:
5 חלבונים 1 כוס סוכר 150 גרם קוקוס טחון
למוס:
200 גרם שוקולד ממריר שבור לקוביות 5 חלמונים 250 מ"ל שמנת מתוקה 1 כף סוכר
אופן ההכנה :
הבסיס:
1. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף קשה ומבריק. מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב. 2. משטחים בתבנית בקוטר 26 או מלבנית. אופים בטמפרטורה בינונית של 180 מעלות במשך 20 דקות, עד שהחלק העליון מתקשה. מוציאים ומקררים.
המוס:
1. ממלאים רבע מסיר בינוני במים, מכניסים את השוקולד המריר לסיר אחר (כזה שנכנס בתוך סיר המים9 וממיסים את השוקולד. כשהשוקולד נמס, מסירים מהאש.
2. מוסיפים לסיר השוקולד את החלמונים (אחד-אחד), מערבבים אחרי כל חלמון ומקררים את התערובת.
3. מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר ומערבבים בעדינות עם תערובת השוקולד.
4. מניחים את המוס על הבסיס האפוי ושמים במקרר למספר שעות (ניתן להקפיא).
|
|