מתכונים -
אוכל הודי
|
דאל - תבשיל עדשים חריף מהמטבח ההודי
רכיבים:
250 גרם עדשים ירוקות
½ כפית כורכום
4 כפות שמן
1 בצל גדול, קצוץ
3 שיני שום, כתושות
1 כפית פלפל אנגלי, טחון
½ כפית פפריקה חריפה
¼ כפית ציפורן, טחון
¼ כפית אבקת כוסברה
¼ כפית קינמון
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- משרים את העדשים למספר שעות במים. מבשלים אותן במי השריה עם הכורכום במשך חצי שעה או עד שהן מתרככות.
- מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את השום ואת כל התבלינים ומטגנים תוך כדי בחישה במשך דקה.
- מעבירים את תערובת הבצל המטוגן עם השמן לסיר העדשים המבושלות, בוחשים ומבשלים יחד עוד 15 דקות.
- מגישים על אורז מבושל לבן.
|
|