עדשים וקארי.
רכיבים:
2 כוסות עדשים חומות מיובשות 2 כפיות שמן זית ½ צרור בצל ירוק, קצוץ 2 שיני שום, כתושות ½ כפית כמון ½ כפית אבקת קארי מעט מאוד הל 2 כרוביות, מופרדות לפרחים 4 כוסות שעועית שחורה, מבושלת ¾ כוס לקט ירקות למרק ½ עגבניה, קצוצה 50 גרם אגוזי קשיו, קלויים
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, מכניסים את העדשים ומוסיפים 2 כוסות מים, מכסים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש ומבשלים 15-30 דקות, או עד שהם רכים, מסננים.
2. בסיר גדול, מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל הירוק והשום. מערבבים באופן רציף ובמשך 3-4 דקות, או עד שהם רכים. מנמיכים הלהבה, מוסיפים כמון, קארי אבקת הל, ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את הכרובית, השעועית, הירקות ואת העגבניות לסיר.. מכסים ומבשלים שעה ועשרים - שעה וחצי או עד שהכרובית היא במכרז.
4. מערבבים עדשים ואגוזי קשיו, מבשלים במשך 3-4 דקות.
|