שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מבשלים עדשים PDF הדפסה דוא
מתכונים - צמחוני

עדשים וקארי.

 

רכיבים:

 

2 כוסות עדשים חומות מיובשות
2 כפיות שמן זית
½ צרור בצל ירוק, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
½ כפית כמון
½ כפית אבקת קארי
מעט מאוד הל
2 כרוביות, מופרדות לפרחים
4 כוסות שעועית שחורה, מבושלת
¾ כוס לקט ירקות למרק
½ עגבניה, קצוצה
50 גרם אגוזי קשיו, קלויים


אופן ההכנה:


1. בסיר בינוני, מכניסים את העדשים ומוסיפים 2 כוסות מים, מכסים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש ומבשלים 15-30 דקות, או עד שהם רכים, מסננים.

2. בסיר גדול, מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל הירוק והשום. מערבבים באופן רציף ובמשך  3-4 דקות, או עד שהם רכים. מנמיכים הלהבה, מוסיפים כמון, קארי אבקת הל, ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את הכרובית, השעועית, הירקות  ואת העגבניות לסיר.. מכסים ומבשלים שעה ועשרים - שעה וחצי או עד שהכרובית היא במכרז.

4. מערבבים עדשים ואגוזי קשיו, מבשלים במשך  3-4 דקות.



חפשו מתכון נוסף: