שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מבשלים עדשים שחורות PDF הדפסה דוא
מתכונים - סלטים

סלט עדשים שחורות ואבוקדו.

 

רכיבים:

 

½ כוס עדשים שחורות קטנטנות

½ אבוקדו בשל (לא בשל מידי)

2 פלפלים צהובים

½ זר עלי רוקט

½ זר פטרוזיליה (שני חופנים אחרי שקצוץ)

4 גבעולי בצל ירוק

1 אשכולית אדומה

שמן זית

מלח גס

מיץ מ-½  לימון

אופן ההכנה:

 

1 משרים את העדשים במים קרים במשך 4 שעות לפחות, מבשלים בהרבה מים עד שהם מתרככים. מסננים אותם במסננת ושוטפים במים קרים.

2. קולפים את האבוקדו בקולפן. חותכים אותו לקוביות קטנות.

3. שוטפים וחותכים את הרוקט, כך שמחלקים את אורכו ל-4. את הרבע התחתון ביותר זורקים לפח (הגבעול).

4. את הפטרוזיליה קוצצים דק עם הסכין.

5. חותכים את הבצל הירוק לעיגולים, ואת הפלפלים לקוביות.

6. חותכים את האשכולית לפלחים.  את האמצע סוחטים מעל הסלט כדי להעשיר את הרוטב.

7. מערבבים את הכל בקערת הסלט עם העדשים, ומתבלים במיץ לימון ובהרבה שמן זית.



חפשו מתכון נוסף: