שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מבשלים בורגול PDF הדפסה דוא
מתכונים - סלטים

סלט בורגול וחומוס.

רכיבים:

 

1 כוס בורגול בינוני
2-3 שיני שום, כתושות
מיץ מ-2 לימונים גדולים
מלח
6-7 כפות שמן זית
1 כוס חומוס מושרה ללילה ומבושל במים עד שהתרכך
צרור גדול של עלי פטרוזיליה
צרור נענע


אופן ההכנה:


1. שוטפים את הבורגול בקערה עם מים, (מחליפים את המים פעמיים) ואז משרים אותו בתוכם למשך 20-30 דקות, מסננים וסוחטים קלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את השום,  מיץ הלימון ומעט מלח. מוסיפים את השמן ומערבבים.
3. מכניסים לקערה את גרגרי החומוס המסוננים ומשרים כעשר דקות.
4. מוסיפים את הבורגול ומערבבים.
5. את עלי הפטרוזיליה והנענע יש לפרוס דק מאוד. (השיטה היעילה ביותר היא לשמור את העלים בצרור, לשטוף בקערה גדולה מאוד, להשרות כמה פעמים, לנער ולייבש במגבת).
6. ממש לפני ההגשה מערבבים את העלים בסלט. טועמים ומתקנים תיבול.



חפשו מתכון נוסף: