רכיבים:
½ כוס שמן
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
2 - 3 ס"מ מקל קינמון
500 גרם עדשים אדומים (או אחרים)
1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
½2 כוסות מרק ירקות
½2 כוסות מים רותחים
1 לימון סחוט ולקלף ממנו את הקליפה (או לגרד עם פומפיה)
2 - 3 שיני שום, קצוצות
1 פלפל צ'ילי, קצוץ
2 עלי דפנה
חופן כוסברה טרייה, קצוצה
קורט מלח
קורט כורכום
קורט כמון
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה ועמוקה מחממים 2 כפות שמן.
2. מטגנים בצל חתוך עד שמתחיל להשחים.
3. מוסיפים את מקל הקינמון, הג'ינג'ר, השום, עלי הדפנה, הפלפל החריף וזרעי הכמון ומקפיצים ביחד 3 דקות.
4. מוסיפים חצי כוס מים רותחים להפסיק את הטיגון, מוציאים את הקינמון ועלי הדפנה.
5. מוסיפים ואת העדשים ומקפיצים יחד 3 - 5 דקות. מוסיפים את המרק והמים, מביאים לרתיחה.
6. ממשיכים לבשל תוך כדי רתיחה כ 10 דקות. להוסיף את קליפת הלימון, ולבשל כ 10 דקות נוספות.
7. להוסיף את מיץ הלימון. לבשל יחד על אש קטנה כ 5 דקות.
8. להוסיף כוסברה קצוצה ולהגיש.
|