מתכונים -
בשר
|
צלעות טלה בזיגוג ליים ושבבי קקאו
רכיבים:
1 ק"ג צלעות טלה (ספייר ריבס)
1 כפית מלח גס
חתיכה של מקל ווניל שהושרה ברום למשך לילה
אופן ההכנה:
1. ממליחים את הצלעות במלח הגס ומשאירים למשך לילה במקרר, מוציאים את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני מועד הבישול. 2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מחממים מחבת ברזל וצולים את הצלעות היטב מכל צד עד שהן שחומות.(שופכים את השומן שנמס במהלך הטיגון). 3. מעבירים לתבנית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ-40 דקות (תלוי בגודל הספייר ריבס), עד שהבשר מתרכך.
4. מחממים את מיץ הליים עם הסוכר והרום ומקל הוניל במחבת. מוסיפים את הבשר, ממשיכים בבישול ומצמצמים עד שהרוטב מזגג את הנתחים. מוסיפים מעט שבבי קקאו ומקפיצים כדי שטעמו של הקקאו יעבור לרוטב. מורידים מהאש.
|
|