מתכונים -
מאכלים לראש השנה
|
הכמויות מיועדות להכנת 6 מנות.
רכיבים:
6 יחידות אוסובוקו עגל חלב במשקל של 300 גרם
1 כוס של יין אדום
1 כוס דבש/סילאן
שמן זית לטיגון
מיץ מלימון אחד
פלפל שחור, מלח
1 ליטר של ציר עגל
מעט קמח
1 גבעול רוזמרין
2 תפוחים, קלופים וחתוכים
1 גבעול טימין
אופן ההכנה:
- מתבלים את נתחי הבשר בפלפל ומלח, מקמחים ומטגנים בשמן בסיר רחב, עד אשר הבשר משחים.
- מוסיפים את הלימון והדבש. כאשר מתקבלים גווני הקרמל, יש להוסיף את ציר העגל והיין.
- מוסיפים את הטימין ואת עלי הרוזמרין, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה, למשך שעה, עד אשר הבשר נהיה רך.
- לבסוף, מוסיפים את התפוחים ומבשלים במשך רבע שעה.
מומלץ: להגיש על גבי פירה תפוחי אדמה.
|
|