מתכונים -
מאכלים לראש השנה
|
רכיבים:
30 גרם חמאה
גרידה מתפוז אחד
250 גרם בצלים, קצוצים דק
1 גביע שמנת חמוצה
שורש סלרי, קלוף וחתוך
1 מיכל שמנת מתוקה
1 ק"ג גזר, קלוף ופרוס
1 שורש ג'ינג'ר, חתוך לעובי של 3 ס"מ
פלפל לבן גרוס
מלח
4 כפות דבש
קליפה מ ½ לימון
מיץ תפוזים
קליפה מתפוז אחד
אופן ההכנה:
- בסיר הבישול ממיסים את החמאה ומאדים על אש בינונית את הבצל, עד שנהייה שקוף.
- מוסיפים את הג'ינג'ר והגזר ומבשלים במשך 5 דקות.
- מוסיפים את קליפת התפוז וקליפת הלימון, מיץ התפוזים ושתי כפות דבש.
- ממלאים בסיר מים, פלפל ומלח, מגביהים הלהבה ומבשלים עד לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 50 דקות (עד שהגזר מתרכך).
- מסירים מהאש ומוציאים באמצעות מצקת שתי כפות מן הנוזל ושומרים בצד.
- טוחנים את המרק בתוך בלנדר ומחזירים לתוך הסיר.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מנמיכים את האש ומביאים לרתיחה.
- מתקינים תיבול לפי הטעם ומוסיפים עוד דבש ונוזלים, עד אשר המרק הופך להיות סמיך.
- יוצקים מרק לתוך קערת ההגשה, מקשטים בכפית של שמנת חמוצה ובגרידת תפוז.
|
|