מתכונים -
כללי
|
רכיבים:
2 כפיות רוטב דגים 10 פטריות שלמות 3 כפות שמן 1 בצל חתוך לחתיכות גדולות 3-4 כפיות שיני שום 2 כפיות ג´ינג´ר כתוש 2 גזרים קצוצים 12 פרחי ברוקולי חתוכים 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות 1 כוס אפונה טרייה או קפואה 3 כוסות אורז לבן או חום מבושל לרוטב:
1 כף רוטב סויה 1 כפית יין אורז סיני לבישול ("שאוסינג") ½ כפית סוכר דקלים 1 כפית מלח 1 כפית שמן שומשום אופן ההכנה:
1. משרים את הפטריות במים רותחים במשך 15 דקות, מייבשים ומשאירים בצד ½ כוס ממי הפטריות. 2. מסירים את רגלי הפטריות, סוחטים מהן את הנוזל המיותר ופורסים כל פטרייה ל-5 פרוסות. 3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד. 4. מרתיחים שמן בווק ומטגנים את הפטריות, הבצלים, השום והג´ינג´ר במשך דקה. מוסיפים את תערובת הרוטב, את הגזרים, הברוקולי, הפלפל והאפונה. מטגגנים הכל יחד כ-3 דקות. 5. מוסיפים את האורז המבושל וממשיכים לטגן עד שכל המרכיבים מעורבבים היטב. מוסיפים את מי הפטריות ומערבבים היטב. 6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הווק ומבשלים כ-4 דקות נוספות.
|
|