מתכונים -
בשר
|
קדירת כתף בשר ביין.
רכיבים:
1 ק"ג בשר בקר, כתף או שריר 1 בצל, קלוף וקצוץ 10 שיני שום, קלופות וקצוצות 1 בקבוק יין אדום יבש מלח, פלפל מעט אבקת מרק עוף 10 תפוחי אדמה, קלופים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל שנהייה שקוף, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון ( חשוב שלא להשחים את הבצל ). 2. מוסיפים את הבשר תוך כדי ערבוב כדי שיקבל גוון מכל הכיוונים. 3. מתבלים ומוסיפים כ- ¾ בקבוק יין עד לכיסוי הבשר ביין, מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ואז מעבירים לאש קטנה לבישול של כשעה ורבע. (כל זמן מסויים מערבבים). 4 . מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים את הבישול עוד כ- ¾ שעה או עד שהתפוחים מתרככים. (אם חסרים נוזלים מוסיפים את יתרת היין וכן ניתן להוסיף מים לפי הצורך).
|
|