שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
בשר אווזית PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

אווז ממולא.

 

רכיבים:

 

1 אווז במשקל 4 - 5 ק"ג

1 בצל גדול,  קצוץ דק

חופן פטרוזיליה, קצוצה

מלח, פלפל

 

למלית:

 

2 כוסות אורז,  מבושל למחצה
1 כוס צימוקים
3 תפוחים חמצמצים (גודל קטן-בינוני),  קלופים וחתוכים לקוביות
1 ביצה, טרופה
1 קליפה של תפוז, שנוקתה היטב וניפרסה לרצועות דקיקות

 

אופן ההכנה :


1. מטגנים  במעט שמן את הבצל, מסירים מהאש ומוסיפים את יתר חומרי המלית (כשהם מצוננים).

2. מתבלים במלח, פלפל ובחופן הפטרוזיליה הקצוצה.

3. מעסים את האוז בתערובת של שמן מלח ופלפל, להכניס המלית לאווז  ולתפור. (לקשור הכרעיים והכנפונים).

4. מניחים בתבנית משומנת מעט שהוספתם לה כוס מים ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 240°. לאחר כ 20 דקות להוריד לטמפרטורה של 180°  למשך שעתיים לפחות. ל א לשכוח להפוך מידי פעם ולהזין בנוזלי הבישול. (האווז הוא עוף שמן יחסית ואמור להגיר כמות נכבדת של נוזלים).

 



חפשו מתכון נוסף: