מתכונים -
בשר
|
קציצות בשר ברוטב במיה ועגבניות.
רכיבים:
לכדורי הבשר:
250 גר' בשר בקר טחון
250 גר' בשר הודו טחון (שוק מפורק)
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
1 ביצה
חופן פטרוזיליה, קצוצה
1 כף קמח מלא
כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
מעט פפריקה מתוקה וחריפה
לרוטב:
250 גר' במיה
1 בצל בינוני, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
3 עגבניות, קצוצות
3 - 4 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
כדורי הבשר:
1. מערבבים את התערובת בקערה ומניחים בצד.
הרוטב:
1. בסיר עם מעט שמן מטגנים בצל קצוץ ו-3 שיני שום קצוצות עד להזהבה. 2. מוסיפים שתי כפות רסק ושלוש עגבניות קצוצות ומערבבים. מוסיפים את הבמיה ומערבבים יחד. 3. מוסיפים מלח, פלפל שחור, 3-4 כפות מיץ לימון. מוסיפים ליטר מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
התבשיל:
1. יוצרים כדורים מהבשר, ומחליקים לתוך הרוטב כשהוא רותח. 2. מבשלים חצי שעה על אש נמוכה עם מכסה סגור. טועמים ומתקנים תיבול.
|
|