מאפה בנוסח וולינגטון.
רכיבים:
1 חבילת בצק עלים קוביית פילה בקר בגודל 7X7 ס"מ ובעובי של ½1 ס"מ חזה אווז מעושן פרוס 1 קופסת פטריות שמפיניון, פרוסות דק 1 בצל, פרוס לרצועות דקות מעט יין לקידוש (מתוק) ביצה טרופה מוסקט טחון מלח,פלפל לבן
חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
1. על מחבת בינונית ממיסים את החמאה וצורבים את הפילה משני צדדיו. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
2. באותה מחבת, מטגנים את הבצל והפטריות עד שהם מזהיבים. כאשר הם מזהיבים, מוסיפים את המוסקט והיין ומערבבים.
3. מצמצמים מעט את היין, מוסיפים מלח ופלפל על פי הטעם. מוציאים למסננת ומקררים.
4. לאחר שהתקרר, מוסיפים את הביצה הטרופה.
5. מרדדים ריבועי בצק עלים, כאשר יש להותיר שוליים של 3 ס"מ לעטיפה.
6. עוטפים כל נתח פילה בפרוסת חזה אווז, מניחים במרכז ריבוע הבצק, מרפדים מלמעלה בתערובת הבצל והפטריות.
7. סוגרים את הבצק כאשר מקפלים את הקצוות שפיץ מול שפיץ ויוצרים מראה של מעין 4 משולשים קטנים.
8. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני של 180°, מורחים מעל למאפה חלבון ביצה ומפזרים מעט סומסום.
9. אופים עד שהבצק מזהיב (במשך 30 דקות לערך).
|