רכיבים:
1 ק"ג נתח בשר ורד הצלע, חתוך לקוביות גדולות
2 גבעולי קורנית (טימין)
1 כף פלפל שחור גרוס
½ כוס שמן זית
2 בצלים, חתוך לקוביות גדולות
1 ראש סלרי, חתוך לקוביות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
10 שיני שום, שלמות
2 עלי דפנה
2 בצלים, חתוכים לרבעים
2 בקבוקי בירה (מומלץ מרפיס)
ציר בקר/מים עם אבקת מרק בקר
½ צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
אופן ההכנה:
1. מניחים את הבשר עלגבי ניילות נצמד, מתבלים בפלפל שחור ובקורנית, עוטפים את הבשר הניילון ומניחים בצד.
2. בתבנית אפייה עמוקה, מערבבים את הירקות עם השום ושמן הזית וצולים בחום בינונית של 180° מעלותבמשך 15 - 20 דקות.
3. צורבים את הבשר בסיר כבד עד להשחמה יפה
4. מוסיפים לסיר את הירקות מהתנור עם עלי הדפנה ומערבבים מעט. מוסיפים את הבירה ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות מעבר לרתיחה.
5. מוסיפים את הציר ומתבלים לפי הצורך במלח ופלפל שחור.
6. מכניסים את הסיר מכוסה לתנור לטמפרטורה של 160° במשך שלוש שעות.
7. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
|