מתכונים -
בשר
|
תבשיל עוף וערמונים.
רכיבים:
10 חלקי עוף (כרעיים, חזה, כנפיים, גרון) 6 כפות שמן זית 10 ערמונים מבושלים (שלמים) 10 פטריות שמפניון שלמות 3 בצלים, חצויים ופרוסים 2 שיני שום, כתושות 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה 1 כף סילאן/דבש/סוכר שקית רוטב צלי 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק 3 כפות קטשופ או כף גדושה רסק עגבניות מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. בסיר בישול גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, הפפריקה המרוקאית, הסילאן/דבש/סוכר, שקית רוטב הצלי, הצ'ילי המתוק והקטשופ/רסק עגבניות ומערבבים היטב, עד לתערובת אחידה. 2. מסדרים בסיר על הרוטב הרותח את חלקי העוף ומטגנים מ-2 הצדדים (מדי פעם לנער את הסיר). 3. מוסיפים מים לחצי מגובה תכולת הסיר, מרתיחים ומוסיפים את המלח והפלפל. מבשלים על להבה קטנה עם מכסה פתוח מעט לצורך יציאת אדים במשך כשעה או יותר לפי הצורך. (מדי פעם יוצקים מהרוטב על העופות). 4. 10 דקות לפני תום הבישול, מוסיפים את הפטריות והערמונים.
|
|