רכיבים:
למילוי:
500 גרם בשר טחון 1 כוס אורז שטוף חופן בצל ירוק, קצוץ ½ כוס פטרוזיליה, קצוצה מלח פלפל 1 בצל בינוני, מגורד בפומפיה 1 עגבנייה, מקולפת וחתוכה לקוביות 5 שיני שום, קצוצות 8 - 10 פלפלים (מומלץ פלפל בהיר)
לרוטב:
300 גרם רסק עגבניות 8 שיני שום, חתוכות לקוביות מלח, פלפל מיץ מלימון אחד ½ ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
1. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ושומרים בצד (שיראה כמו סיר ומכסה). מרוקנים את תוכן הפלפלים מהגרעינים, שוטפים היטב.
2. לקערה בינונית מכניסים את רכיבי המילוי ומערבבים היטב.
3. ממלאים כל פלפל בתערובת וסוגרים בעזרת המכסה.
4. בקערה נוספת מערבבים היטב את רכיבי הרוטב.
5. מסדרים את הפלפלים המכוסים בסיר.
6. יוצקים מהרוטב על הפלפלים (במידה וחסר רוטב, יש לקחת בחשבון כמות רכיבים כפולה).
7. מבשלים על להבה בינונית במשך שעה וחצי (בערך) או עד שהבשר מתרכך.
|