מתכונים -
בשר
|
רכיבים:
1 ק"ג בשר בקר (גולש), חתוך לקוביות גדולות 3 עצמות בקר עם מח 250 גרם (½1 כוסות) גרגרי שעועית, שהושרו במים משך לילה מעט שמן לטיגון 1 בצל, קצוץ 4 - 3 שיני שום, קצוצות 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה 1 כפית פלפל אנגלי, טחון 1 כפית גרגרי כוסברה, טחונים עשבי תיבול טריים (מרווה, טימין, פטרוזיליה) 3-2 כוסות מים או מרק בשר צח מיץ לימון 6 כפות טחינה מוכנה (מומלץ) מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. במחבת בינונית מזהיבים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את קוביות הבשר ו"סוגרים" אותן מכל הכיוונים. לקראת הסוף מוסיפים את השום. 2. מעבירים את תכולת המחבת לסיר הבישול. 3. מוסיפים את העצמות, גרגרי השעועית, התבלינים ועשבי התיבול. מוסיפים 3-2 כוסות מים או מרק, מכסים ומבשלים עד שהבשר וגרגרי השעועית מבושלים (פרק הזמן הממוצע הוא כשעתיים). 4. מוסיפים מיץ לימון, מתבלים ומערבבים לתוך התבשיל את הטחינה.
|
|