מתכונים -
בשר
|
אוסובוקו טלה ושעועית לבנה
רכיבים:
1/3 כוס שמן זית
5 נתחי אוסובוקו טלה (400 גרם כל אחד)
2 בצלים, חצויים ופרוסים
6 שיני שום, קצוצות
2 גזרים, מגוררים גס
1 פלפל חריף, מגולען וקצוץ
2 כוסות שעועית לבנה, מושרית במים למשך הלילה
1 כפית גרגירי פלפל שחור
מלח
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כוס כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר כבד, מטגנים את האוסובוקו עד שמשחים, ומניחים בצד.
2. מוסיפים לסיר בצל, שום, גזר ופלפל חריף ומטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
3. מחזירים לסיר את האוסובוקו. מסננים את השעועית מנוזלי ההשרייה ומוסיפים לסיר.
4. מתבלים בגרגירי פלפל שחור, מוסיפים מים עד לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
5. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ - 3 שעות, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.
6. מתבלים במלח, מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה וטימין, מערבבים ומסירים מהאש.
|
|