מתכונים -
בשר
|
קציצות עם אפונה וגזר.
רכיבים:
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל, קצוץ דק ומטוגן
2 גזרים, מגוררים
2 שיני שום, קלופות ומגוררות בפומפיה/ 2 כפיות שום כתוש קפוא
1 ביצה
¼ כוס פירורי לחם
½ כפית סודה לשתיה
1 כף פפריקה
קורט כמון
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כפית אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור
לרוטב:
2 בצלים, קצוצים דק
4 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
כף פפריקה
כף סילאן
3 כוסות מים
אפונה וגזר, קפואים
אופן ההכנה:
הקציצות:
1 . לקערה בינונית מוסיפים את כלל רכיבי הקציצות, מערבבים היטב (בעזרת הידיים) ומכניסים למקרר למשך ½ שעה.
הרוטב:
1. במחבת בינונית, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום. לאחר שאלה מזהיבים מעט, מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים, מערבבים היטב ומבשלים
במשך 10 דקות.
המנה:
1. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לרוטב את הקציצות.
2. מבשלים במשך 10 דקות, מוסיפים את הגזר והאפונה, מבשלים עוד 20 דקות.
|
|