בורקס בשר בבצק עלים.
רכיבים:
1 גליל בצק עלים, חתוך ל 7 עיגולים (כל עיגול בגודל של מלאווח בערך) וחותכים כל עיגול לרבע
המילוי:
200 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן, קצוץ
¼ כוס מים
ביצה טרופה
1 כפית שטוחה גריל עוף
½ כפית כורכום
½ כפית כמון
½ כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור טחון
מלח
אופן ההכנה:
המילוי:
1. במחבת בינונית, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים את הבשר, מערבבים היטב תוך כדי פירור הבשר והוא משנה את צבעו.
3. מוסיפים מים ותבלינים, מערבבים עד שהנוזלים מתאדים.
4. מורידים מהאש, מוסיפים את הביצה ומערבבים במהירות.
הרכבת הבורקס:
1. מניחים כף מהמלית במרכז כל רבע עיגול.
2. מגלגלים מהחלק הרחב של המשולש לכיוון הצר, מקפלים את הרגליים כלפי מטה (כמו סרטן) ולהניח בתבנית כשהסגירה כלפי מטה.
3. להבריש את הבורקסים בביצה ולפזר סומסום.
4. אופים בתנור בחום בינוני של 180° במשך 25 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.
|