רכיבים:
¼1 קילו חזה טלה
1 כוס יין לבן יבש
1 צרור / חבילה נענע - מופרד לעלים
1 כפית פלפל ירוק - גרגירים של תבלין פלפל ירוק יבש או רטוב
מיץ לימון - מסונן מלימון אחד
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1. שוטחים את נתח הבשר בתבנית. מזרזפים עליו מעט שמן זית. מפזרים את עלי הנענע וגרגרי הפלפל הירוק. ממליחים בעדינות רבה. מפלפלים.
2. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
3. מוציאים מהמקרר, מגלגלים במהודק את הבשר לגליל, כורכים סביבו חוט וקושרים.
4. מחממים תנור לחום בינוני - גבוה (200º). משמנים תבנית בגודל נכון במעט שמן זית. מניחים בה את גליל הבשר ויוצקים עליו עוד שמן זית (ארבע כפות).
5. מכניסים לתנור, צולים והופכים מדי פעם את הגליל עד שמשחים מכל צדדיו. יוצקים עליו את היין ומיץ הלימון ומחזירים לתנור.
6. ממשיכים בצלייה (סך כל השהייה בתנור כשעה וחצי). מדי פעם יוצקים את נוזלי התבנית על הבשר, מקפידים שלא יתייבש. (אם מתייבש, מוסיפים מעט מים או ציר).
7. מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, מסירים את החוט, פורסים את הגליל לפרוסות נאות, מניחים בצלחת הגשה ויוצקים מעל את כל הרוטב.
|