מתכונים -
כללי
|
רכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי 3 כפות שמן צמחי ½ בצל, קצוף דק פלפל ירוק חריף, קצוץ דק ½ כפית שום ½ כפית גראם מסלה 1 כפית מלח ¾2 כוסות מרק עוף
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז מספר פעמים ומסננים. 2. משרים את האורז לחצי שעה ב 6 כוסות מים. מנקזים מספר דקות במסננת. 3. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית ומטגנים את הבצל להשחמה קלה. 4. מוסיפים אורז, פלפל חריף, גראם מסלה, שום ומלח. מערבבים כ 5 דקות עד שכל האורז מכוסה בתבלינים ובשמן. 5. מוסיפים את המרק לסיר ומביאים לרתיחה. 6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ 25 דקות. הרוטב מוכן להוסיף מלח לפי הטעם.
|
|